Matkailulainsäädäntö – Legislation in the congress regarding travel

houses parliamentLaws Regarding Visa Policy

U.S. immigration laws put in action by Congress provide authority in immigration issues, such as entry and exit of all travelers to the USA. The Congress has determined ways to decide who may enter the country, how long their stay can be and when they should leave USA. The Immigration and Naturalization Act (INA) is the foundation for immigration law. Furthermore, more current immigration laws affect visa processing, including for instance.

Visa Processing Time Information

The laws have recently been changed. The changes in U.S. laws regarding visa policy and procedures have made your wait for your visa longer. Do apply early. Even with the visa processing improvements that have been made and will continue to be made, it is inevitable that delays will sometimes occur. Processing times will vary.

The State Department’s goal is visa delivery no more than 30 days from the time of application in most cases, although cases that require administrative processing could take longer. Most administrative processing is resolved within 60 days of application. When administrative processing is required, the timing will vary based on individual circumstances of each case. Therefore, before making inquiries about status of administrative processing, applicants or their representatives will need to wait at least 60 days from the date of interview or submission of supplemental documents, whichever is later.

If you want to visit the U.S. and require a visa, plan to schedule your visa interview well in advance of your departure date. Learn more by reviewing this website information and contact the U.S. embassy or consulate where you will apply for detailed “how-to” instructions.

Residents of Estonia and Tallinn need a visa to travel to the US. Estonia is a part of the Schengen Agreement.  This means that Americans can visit Estonia and Tallinn for up to 90 days within a six-month period for without a visa.

Lainsäädäntö viisumeja koskien

Yhdysvaltojen lainsäädäntö, jonka kongressi on säätänyt koskien maahanmuuttoa ja turismia. Kongressi on säädöksissään ottanut huomioon sen, kuka voi maahan tulla, kuinka kauan he voivat viipyä ja koska heidän on poistuttava. INA on perusta laille.

Kuinka kauan viisumin käsittelyssä kestää

Viroon matkaavan amerikkalaisen ei täydy hankkia viisumia. Ilman sitä voi matkustaa maahan 90 päiväksi.

Mitä Virossa sitten kannattaa nähdä ja tehdä matkallaan? Kannattaa ainakin tutustua kauniiseen Tallinnaan ja sen vanhaankaupunkiin, sen ravintoloihin ja kahviloihin. Tallinna on vanha hansakaupunki, jolla on usean sadan vuoden historia. Tämä näkyy kaupungilla etenkin vanhankaupungin historiallisissa ravintoloissa.

Lait ovat muuttuneet viimeaikoina. Tämän vuoksi  hakemuksen käsittelyssä kestää kauemmin kuin ennen. Kannattaa siis hakea ajoissa. Käsittelyprosessiin on tehty parannuksia ja niitä tehdään edelleen, mutta niistä huolimatta viivytyksiä tapahtuu. Käsittelyajoista ei voi sanoa muuta, kuin että ne vaihtelevat.

Tavoitteena on käsitellä hakemus 30 päivän sisällä hakemisesta, mutta joissain tapauksissa siinä voi kestää kauemminkin. Takaraja on kuitenkin 60 päivää jolloin suurin osa käsittelemisestä on hoidettu. Kun hakemus vaatii lisäselvittelyä ja -käsittelyä, kesto riippuu yksilöllisesti hakemuksen perusteista. Siksi kannattaa odottaa 60 päivää hakemuksen jättämisestä ennenkuin kyselee hakemuksensa perään.

Lisää Tallinnan matkailusta: http://www.risteilytallinnaan.com

Learn more about U.S. immigration laws and regulations.